Social icons

10 věcí, co je dobré vědět, než se vydáte na cestu

30. ledna 2017


Prvních deset problémů, se kterými jsme se museli prát při stěhování do jiné země. Určitě existuje víc tipů, takže pokud máte, prosím dejte mi vědět, jelikož tento rok odejdeme mimo Evropu a to jistě přinese spousty jiných patálií. S čím jste se museli vy potýkat v zahraničí? 

1. stěhování ze starého bytu, hrozný. Protože vždy budete mít víc věcí, než si myslíte.
2. nikdy nemáte dost našetřeno.
3. nikdy to nepůjde tak, jak si myslíte.
4. pokud se stěhujete na déle, neodflákněte balení, můžete zapomenout na důležité věci, které třeba za měsíc budete potřebovat. Kontrola počasí, místa, vlhkosti, vítr, moře, oceán, město. Všechno si projděte, protože nejen, že o pár měsíců později bude pozdě, ale taky dost pravděpodobně nebudete mít keš na kupování pohorek.
5. práce a ubytování, vždycky běžte de světa s rezervou nějaké práce nebo s rezervním ubytováním
6. jazyky, protože angličtina nestačí
7. pojištění, kde jste kvalitně pokrytí, doopravdy na to dbejte. My už tady v nemocnici skončili a první věc, co po vás chtějí, je kartička. Nemáte? Tak nazdar.
8. kreditní karta, funguje vám v zahraničí a internetové bankovnictví.
9. pokud měníte lety, vždycky si zabalte důležité věci do příručního zavazadla. Nikdy nevíte, co udělají s vaším kufrem.
10. máte už práci? zkontrolujte si veškeré daně, sociálku, zdravotní v Čechách a ve vaší destinaci.

2 komentáře

  1. Fůů, no, je toho dost. Já jsem nikdy takhle v zahraničí nebyla, možná mě čekají měsíce v Holandsku a už teď vím, že ajina fakt stačit nebude, pojištění bude nutné, stejně jako dostatek peněz..

    OdpovědětVymazat
  2. Zdá sa to ako ľahká a rýchlo vec, ale keď sa nad tým človek poriadne zamyslí, tak je veľa vecí, ktoré treba zariadiť a na ktoré treba myslieť. Rozhodne ďakujem za typy.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)