Social icons

Kam na výlez z Lisabonu: Cabo da Roca a Praia da Ursa

18. února 2017
Cabo da Roca, Portugal
Mys Roca je nejzápadnější pevninský výběžek Evropy, takže máme za sebou další světový NEJ, což mi vždy dělá velkou radost. Pokud jste neřidič jako já, nemusíte zoufat, spojení je sem z Lisabonu poměrně zmáknuté. Máte dvě možnosti, buď ze Sintry nebo Cascais autobusem číslo 403.
Tato cesta je z Cascais. Jak se dostat do Cascais sem vám psala TADY, z Cais do Sordé, což je vlaková zastávka hned v centru u řeky. Bus číslo 403 na tento mys je za vlakovou zastávkou, pod nákupním centrem, cesta trvá asi půl hodiny, plaťte u řidiče a mějte pro jistotu drobné. Žádná sleva zde není. Takže s cestou do Cascais je to kolem 10e pro jednoho. 

Strávíte tady maximálně dvě hodiny nebo více, pokud se rozhodnete objevovat dál:

Odsud se taky dostanete cestičkou za majákem na Praia da Ursa - jděte zpátky po silnici odkud jste přijeli autobusem a vydejte se na jednu z cestiček vedoucí do přírody kolem oceánu. Tato cesta by měla být již dostupná na google maps - tudy se dostanete na vrchol Praia da Ursa a následně musíte slézt z kopce dolů.

Navštívili jste někdy? Nebo to teprve plánujete?
Pokud chcete podpořit tyto texty a moji práci, můžete mi koupit kafe ZDE.

Cabo da Roca is the westernmost extent of continental Europe just one hour from Lisbon. How to get there? You have two options, from Cascais or Sintra, with the same bus 403.
We chose option Cascais. To Cascais you can get from the train station Cais do Sodré in the center of Lisbon next to the river. The train takes around 40min and costs 1,8e. Once you get to Cascais, take the bus 403 for 3,30e which goes every 30min and takes around 30min as well to get to Cabo da Roca. Bus 403 is right behind the train station, under shopping center. Feel free to ask people around, they will know for sure since it is quite a turistic atraction. 
Cabo da Roca is basically just a series of cliffs and beautiful nature with a lighthouse. You can spend there max two hours and the rest of the day you can walk around Cascais or take a small walk to Estoril around ocean, the promenade is very special mainly during sunset.
Have you ever visited this place? Or are you planning to?
Cabo da Roca, Portugal
Cabo da Roca, Portugal
Cabo da Roca, Portugal
Cabo da Roca, Portugal
Cabo da Roca, Portugal
Cabo da Roca, Portugal

DID YOU FIND THIS ARTICLE HELPFUL? Please, feel free to share it :)

Všechno o Lisabonu - rady, tipy, triky, život najdete TADY | Everything about Lisbon check HERE

4 komentáře

  1. To je opravdu krásné místo! Nikdy jsem tam nebyla, ale do Lisabonu bych se moc ráda někdy podívala! Určitě si poznamenám i výlet na toto místečko :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelé fotky, vyzerá to tam nádherne, celkovo by som sa rada do Portugalska niekedy pozrela :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jindy bych napsala "To vypadá krásně, ráda bych se tam někdy mrkla" ale teď můžu napsat "Díky za super tip, za tři měsíce jsem tam jak na koni!" :D ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Stunning <3
    https://colourfulmishmash.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)